Dekmaterieel

Dekslede
De dekslede is een eenvoudige voorziening waarmee je je veilig door de goten kan verplaatsen. Het voortbewegen kan zowel staand als zittend. De ski’s aan de zijkant zijn in de breedte verstelbaar waardoor de dekslede voor iedere kas geschikt is.
Gewicht: ± 12 kg

Dekslede

Gootrollator
De gootrollator is een hulpvoorziening die het mogelijk maakt om tijdens het lopen door de goten balans te houden. De voorzijde is voorzien van een toegangspoort. De ski’s zijn in de breedte verstelbaar waardoor de gootrollator voor iedere kas geschikt is.
Gewicht: ± 14 kg

Gootrollator

Dekfiets
Met de dekfiets kan op veilige wijze smalle goten betreden worden. Door de – in de breedte verstelbare – ski’s is de fiets geschikt voor iedere kas.
Gewicht: ± 17 kg

Dekfiets

Reparatiedekkar
Met de reparatiedekkar kan men met een nieuwe dekruit veilig door de goot naar de reparatieplaats rijden. De ruit hangt in een frame aan glasdragers onder de wagen. Nadat de kapotte ruit uit de sponningen is verwijderd kan het frame met de nieuwe ruit eenvoudig worden ontkoppeld en worden geplaatst. De wagen kan ook uitgevoerd worden met een stoeltje ter hoogte van de nok.

Reparatiedekkar

Repair Shuttle
Met de Repair Shuttle kan op een veilige en efficiënte wijze dekruiten van een Venlo kas vervangen worden. Met deze reparatiewagen verplaatsen 2 personen zich door de kasgoten naar de reparatieplaats. De scharnierbare werkplateau’s zijn tijdens het verrijden opklapbaar zodat geopende luchtramen gepasseerd kunnen worden. Op de reparatiewagen worden eveneens een aantal nieuwe ruiten en handgereedschap vervoerd. Eenmaal op de reparatieplaats aangekomen, wordt met behulp van het glasrek met zuignappen, de kapotte ruit uit de sponningen gehaald en vervolgens een nieuwe ruit teruggeplaatst.
De shuttle is voorzien van 2 aanlijn railsen met rolgeleiders waaraan de meegeleverde veiligheidsharnassen en zelfspannende rolgordels kunnen worden gekoppeld. Het glasrek met zuignappen en elektrische componenten zijn eenvoudig van de wagen los te koppelen en kunnen na gebruik veilig en droog worden opgeslagen.
Verplaatsing van de Repair Shuttle naar een andere kap geschiedt met behulp van een platform. Het platform is tevens geschikt voor het verplaatsen van een dekwasser.
Met behulp van een glaslift kan het glas vanaf het maaiveld tot aan de opslag van de Repair Shuttle worden geheven en na afloop van de reparatie het kapotte glas weer worden afgevoerd.
De Repair Shuttle voldoet aan de CE – en machinerichtlijnen.

Repair Shuttle
Repair Shuttle
Repair Shuttle