Uitvoeringen

Besturingen

Handmatige uitvoering
De handmatige besturing geschiedt middels een drukknopkast. Hiermee wordt het kasdek wassysteem voor de te wassen kap gepositioneerd en kunnen de opritten van het platform in de goot neergelaten worden. Na het aanzetten van de waterpomp kan via de drukknopkast de dekwasser in werking worden gezet. Door de stops aan het einde van de goot, keert de dekwasser automatisch terug naar het platform.

Drukknopkast

Semi-automatische uitvoering
Via een bedieningskast met touchscreen kan het systeem worden bediend. De instellingen zijn eenvoudig terug te vinden en te wijzigen. Na het startsignaal via het touchscreen begint het systeem het kasdek automatisch te wassen. Het aantal te wassen kappen wordt samen met begin- en eindtijd ingevoerd. Als de dekwasser geactiveerd is start de waterpomp automatisch op. Nadat een kap gewassen is, positioneert het systeem zich automatisch voor de volgende kap en gaat verder met wassen tot het programma voltooid is.

Volautomatische uitvoering
Bij volautomatische besturing kan het systeem automatisch door de klimaatcomputer van de kas bediend worden. Na een vrijgavesignaal van de klimaatcomputer treedt het systeem automatisch in bedrijf. Als het vrijgavesignaal weg valt, maakt de dekwasser zijn wascyclus op de kap af, keert terug naar het platform en wacht tot het volgende vrijgavesignaal. Ook deze uitvoering beschikt over een bedieningskast met touchscreen. Eén van de voordelen van deze uitvoering is dat de luchtramen van de afdeling, waar de dekwasser zich bevindt, automatisch worden gesloten, terwijl de luchtramen van de andere afdelingen gewoon open kunnen blijven.

Bedieningskast
Touchscreen

Platformen

Standaard platform
Dit is de meest voorkomende uitvoering van het platform. Deze uitvoering wordt gezien als een vaste opstelling, omdat het doorgaans zijn hele levensduur aan de gevel van dezelfde kas hangt. Het platform is voorzien van een leuning en is bereikbaar via een kooi- of opsteekladder.

Standaard verplaatsingsplatform

Inklapbaar platform
Als het systeem bij meerdere kassen wordt ingezet, is een inklapbaar platform een goede oplossing. De poten van dit platform zijn inschuifbaar en worden elektrisch ingeklapt, waardoor het systeem eenvoudiger te transporteren en te verhangen is. Deze uitvoering is eveneens voorzien van een leuning en wordt geleverd met een opsteekladder.

Inklapbaar verplaatsingsplatform

Loonwerker uitvoering
Het inklapbare platform is ook verkrijgbaar als loonwerker uitvoering. Dit platform is op diverse punten aangepast waardoor het in zo veel mogelijk situaties kan worden ingezet.

Loonwerker uitvoering

Speciale uitvoeringen
In sommige situaties is een speciale uitvoering van het platform gewenst. Het platform wordt in dat geval klantspecifiek ontworpen en gefabriceerd.

Oversteekplatform
Liftplatform