Waarom?

Planten groeien sneller als ze meer licht ontvangen. Daarom is het belangrijk dat het kasdek schoon blijft. Het kasdek handmatig schoonmaken is geen optie. Niet zo vreemd dus dat veel glastelers kiezen voor een Roofmaster Light wassysteem.

Gewassen kasdek

Het kasdek wassysteem bestaat hoofdzakelijk uit de dekwasser zelf, ook wel kasdekreiniger genoemd, en een platform. Aan de kas is een rails gemonteerd, die zorgt dat het systeem zich langs de gevel kan verplaatsen. De dekwasser staat in de rijgoten op het platform, die op zijn beurt aan de rails hangt.

Het platform verplaatst de dekwasser naar de gewenste kap. Daarbij zorgen de opritten van het platform ervoor dat de verbinding ontstaat met de goten van de kas. De dekwasser rijdt vervolgens via de kasgoten over het kasdek en maakt deze schoon. Aan het einde van de kap keert de dekwasser terug naar het platform. Deze positioneert de dekwasser vervolgens voor de volgende kap.

Rotowas dekwasser (1992)
Roofmaster Light dekwasser nr. 1 (2003)

Besseling & ALL Techniek produceerde vanaf het begin van de jaren negentig meer dan honderd kasdekwassers van het model Rotowas. Nieuwe ideeën en technieken resulteerden in een nieuw model dekwasser: Roofmaster Light. Het bleek vanaf het eerste moment een groot succes. Inmiddels heeft Besseling & ALL Techniek honderden Roofmaster Light dekwassers geproduceerd, die wereldwijd helpen de productie van glasteeltgewassen te optimaliseren en veel kostbare arbeidstijd besparen.

Arizona, Verenigde StatenNieuw-ZeelandJapanAngolaCalifornië, Verenigde StatenAustraliëRuslandTurkijeKazachstanPolen